Humus Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/3 su bardağı tahin
- 1 limonun suyu yahut 2-3 yemek kaşığı hazır limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı biber
- Turşu
- Maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda haşlanmış nohutların kabuklarını elimizle soyuyoruz.
- Ardından nohutlarımızı rondoya alıp, üzerine limon suyu, tahin, sarımsak, kimyon ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
- Tüm gereçler birbiri ile özdeşleştikten daha sonra rondonun kapağını açıyoruz.(eğer humusun istediğiniz kıvamda değilse su eği yaparak ayarlayabilirsiniz. )
- Hazırladığımız humusu servis tabağına alıp kaşıkla şekillendiriyoruz.
- Süslemek ise büsbütün zevkinize kalmış.Afiyet olsun.