Humus Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım su bardağı soğuk su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Zeytinyağı
- Toz kırmızı biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sarımsağı rendeleyip zeytin yağında bir kaç dakika bekletelim.
- Haşlanmış kabuğu soyulmuş nohutları robota alalım ve robottan geçirelim.
- İçine tahini, bekletilmiş zeytinyağlı sarımsağı ve yarım su bardağı suyu ek edilir robottan geçirelim.
- Üzerine kimyon, tuz, zeytinyağı ve koyu olursa biraz 2-3 yemek kaşığı su eği edip pürüzsüz ipeksi bir kıvam oluncaya kadar robottan geçirelim.
- Tabağa alalım kaşıkla şekil verelim.
- Üzerine zeytinyağı, susam, toz kırmızıbiber ile süsleyip servis edilir.