Humus Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 500-600 gram haşlanmış nohut
- 1,5 yemek kaşığı tahin
- 1,5 adet limon suyu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 5-6 diş sarmısak
- Üzeri için 1 çay kaşığı pul biber ve zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış nohutu robottan geçirip yeterlice ezildikten daha sonra zeytinyağı hariç tüm gereçleri de ekleyip güzelce katıştırıyoruz.
- Katılaşan humusumuza azar azar zeytinyağını ekliyoruz kıvamı yerine geldiğinde (zeytinyağı yapış yapış olamayacak biçimde) tadına bakıyoruz.
- Şayet eksik bir şey var ise damak tadınıza göre ek yapabilirsiniz.
- Servis edeceğiniz tabağa alıp hal verip üzerine pul biber ve zeytinyağını gezdiriyoruz.
Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı