Humus Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 bardak haşlanmış,kabukları ayrılmış nohut
- 1/2 (yarım) bardak tahin
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su (kıvam alması için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle nohutlarınızı haşlayın. Haşlarken içerisine karbonat eklerseniz, kabuklarının daha çabuk soyulmasını sağlayabilirsiniz.
- Haşlanan nohutlarınızı tel süzgeç sayesinde eliniz ile yüzdürerek su altında çarçabuk kabuklarını çıkarabilirsiniz.
- Bir kabın içine tahin,yağ,tuz,kimyon ve limonu koyarak karıştırın.
- Akabinde nohutlarınıza ek ederek robottan çektirin.
- Şayet kıvam koyu olursa ki olacaktır, ılık su ile açtırarak kıvam verebilirsiniz. Afiyet olsun.
Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı