Hem Çok Pratik Hemde Çok Lezzetli Narlı Kısır Tanımım İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ yada zeytin yağı
- 4 adet kuru soğan (küçük yemeklik biçimde doğranmış)
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 adet nar
- İnce kıyılmış maydanoz
- 6 kol yeşil soğan (ince biçimde doğranmış)
- 5 yaprak marul (ince doğranmış)
- 2 adet salatalık (ince ince doğranmış)
- 2 adet kırmızı kapya biber (ince doğranmış)
- Tuz, karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba bulguru alın ve sıcak suyu içine ekleyip karıştırın üzerini bezle örtüp 15 dakika yumuşamasını bekleyin.
- çabucak sonrasında tavaya yağı, soğanı,salçayı, isot ve pulbiberi alıp kavurun.
- Bulgurun üzerine salçalı ve soğanlı yağı ek edip soğutmaya bırakın ve akabinde elinizle karıştırın.
- Nar ekşisine, limon suyunu minik minik doğranmış yeşillikleri ve en son ayıkladığımız narı kısıra ekleyip karıştırın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ????