Haydari Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tutam dereotu otu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 1 diş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya tereyağını alıp kızdıralım.
- Yağ kızdıktan daha sonra ocağın altını kapatıp içine naneyi ekleyelim.
- Ayrı bir kaba süzme yoğurt, ince ince doğranmış dereotu, çatalla ezilmiş peynir, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- sonrasındasında yağda kızdırılmış naneyi ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edelim.