Haydari Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt (200 gram)
- 1 dilim beyaz peynir (50 gram)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın.
- Sarımsakları ezerek püre haline getirin.
- Beyaz peyniri bir çatal sayesinde ezin.
- Dereotunu ince biçimde doğrayın.
- Tüm gereçleri bir karıştırma kabına alın.
- Sarımsakları ezerek püre haline getirin.
- Beyaz peyniri bir çatal sayesinde ezin.
- Tüm materyalleri bir karıştırma kabına alın.
- Bir kaşık ya da çırpıcı sayesinde uygunca karıştırdıktan daha sonra servis tabağına alın. soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
- Haydari üretiminde beyaz peynir mezenin kıvam ve tadını arttıracaktır ama dilerseniz peynirsiz de yapabilirsiniz.