Haydari Tanımı İçin Materyaller
Naneli sos için;
Not EkleTanımı Yazdır
Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Naneli sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- Başka gereçler;
- 10 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 kase beyaz peynir
- 1 tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
- Zeytin yağı
- Dereotu
Not EkleTanımı Yazdır
- Küçük bir tavaya tereyağını alalım ve erimesini sağlayalım. Tereyağının üzerine kuru naneyi ekleyelim, 1-2 tıp çevirdikten daha sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Öbür tarafta beyaz peyniri çatalla ezdirelim. Yoğurdu uygun geniş bir kaseye alalım ve peyniri içerisine ek edelim.
- İnce ince kıydığımız dereotunu, dövülmüş sarımsağı ve hazırladığımız naneli yağı da ekleyelim.
- Tüm gereçleri güzelce karıştıralım. Servis tabağına alıp zeytin yağı ve dereotu ile süsledikten daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı