Haydari Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Haydari Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 diş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya tereyağını alarak kızdıralım. Çok yakmamaya dikkat edelim.
- sonrasındasında naneyi ekleyerek 1-2 tıp karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Karıştırma kabına süzme yoğurdu alalım.
- Diğer taraftan beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayalım, dereotunu ince ince kıyalım.
- Süzme yoğurdun üzerine peynir ve dereotunu ek edelim.
- Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Haydari mezesini servis tabağına alarak üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyelim.
Haydari Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı