Havuçlu Tarator Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 orta uzunluk havuç
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı doğranmış ceviz
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları rendeleyip, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Soğumaya bırakın.
- Soğuduktan daha sonra mayonez, yoğurt, sarımsak, tuzu karıştırıp havuca ekleyin ve karıştırınız.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve içine cevizi koyup, biraz kavurun.
- daha sonra kırmızı toz biberi ekleyip bir iki karıştırıp, alın ve yoğurtlu havucun üzerine dökün.