Havuçlu Tarator Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Havuçlu Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4-5 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 7 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz pul biber
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle havuçlarımızı soyalım ve rendeleyelim.
- Bir tavaya yağı alıp,rendelenmiş havuçları üzerine ekleyelim.
- Yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen havuçları ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Farklı bir kaba sarımsağı rendeleyelim.
- Üzerine yoğurt,mayonezi,tuzu da ekleyelim ve karıştıralım.
- Soğuyan havuçların üzerine ekleyelim ve yeniden düzgünce karıştıralım.
- Servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirelim.
- Süslemesi için ceviz kullanabilirsiniz.
Havuçlu Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı