Havuçlu Kırmızı Biberli Meze Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet kırmızı biber (köz yahut haşlanmış)
- 2 adet kornişon turşu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- İsteğe bakılırsa mısır
- Sıvı yağ
- Kırmızı biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları rendeleyip az yağda soteleyelim. Kenara alalım.
- Derin bir kasede yoğurt ,mayonez, tuz ve sarımsak rendesini karıştıralım.
- İçerisine sotelenen havuçları, dilimlenmiş kornişon ve kırmızı biberi ekleyelim ( biber köz yahut haşlanmış kabuğu soyulmuş biber olabilir). var ise mısırda hayli yakışır.
- Hepsini karıştırıp servis tabağına alalım.
- Üzerine kırmızı biber ile yağ yakalım. Fazla bekletmeden servis edelim. Yoğurt sulanmasın fazla. Afiyet olsun.