Havuçlu Kırmızı Biberli Meze

Podhani

Global Mod
Global Mod
Havuçlu Kırmızı Biberli Meze Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet kırmızı biber (köz yahut haşlanmış)
  • 2 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • İsteğe bakılırsa mısır
Üzeri İçin;

  • Sıvı yağ
  • Kırmızı biber
Havuçlu Kırmızı Biberli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Havuçları rendeleyip az yağda soteleyelim. Kenara alalım.
  2. Derin bir kasede yoğurt ,mayonez, tuz ve sarımsak rendesini karıştıralım.
  3. İçerisine sotelenen havuçları, dilimlenmiş kornişon ve kırmızı biberi ekleyelim ( biber köz yahut haşlanmış kabuğu soyulmuş biber olabilir). var ise mısırda hayli yakışır.
  4. Hepsini karıştırıp servis tabağına alalım.
  5. Üzerine kırmızı biber ile yağ yakalım. Fazla bekletmeden servis edelim. Yoğurt sulanmasın fazla. Afiyet olsun.
Havuçlu Kırmızı Biberli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst