Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet havuç
- 1 bağ ıspanak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süzme yoğurt ( 200 mg ) bardak ölçüsü
- 1 büyük diş sarımsak tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 avuç ceviz toz kırmızı biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları yıkayıp doğrayalım.
- Havuçları ???? rende yapalım.
- Derin bir tavaya sıvı yağı koyalım.
- Havuçları da koyup 5- 6 dakika kavuralım.
- Ispanakları ek edelim.
- Ispanaklarda yumuşayana kadar kavurup ocaktan alalım.
- Soğuyunca süzme yoğurt sarımsak yeteri kadar tuz hepsini karıştıralım ıspanakla yoğurdu buluşturalım
- Güzelce karıştırıp servis tabağına koyalım.
- Zeytin yağ toz kırmızı biber ocakta yakıp üzerine dökelim. Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun.