Havuç Yogurtlaması (Tarator) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 orta uzunluk havuç (İstediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Sıvı yağ
- Pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları güzelce yıkadıktan daha sonra rendeleyiniz.
- Yapışmayan bir tavada az zeytinyaği yahut sıvı yağ ekleyip havuçları kavurun.
- sonrasındasında bir kenarda soğutun.
- Bu ortada yoğurdu çırpın ve içine bir kaşık mayonez ekleyin.
- Soğuyan havuçları bu karışımla birleştirin ve tuzunu ek edin.
- Şayet isterseniz üzerine pul biberli yağ yapabilirsiniz. Hoş günlerinize eşlik eden bir tanım olur inşallah. Afiyet olsun.