Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet havuç
- 1 orta uzunluk mor lahananın yarısı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt( yada yoğurdun susuz tarafınca)
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
- 1-2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Dereotu
- Ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç ve mor lahanayı rendeliyoruz.
- Ayrı tavalarda 1 yemek kaşığı zeytinyağla 4-5 dakika kavuruyoruz.
- Ayrı kaplara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bir kapta yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırıyoruz.
- Yarısını havuçla başka yarısınıda mor lahanayla karıştırıyoruz.
- Servis tabağına 1 yemek kaşığı havuçlu karışımdan koyuyoruz.
- Üzerine 1 kaşık lahanalı karışımdan koyuyoruz.
- Üzerini dereotu ve ceviz ile süslüyoruz.
- Dilerseniz porsiyon olarak olmazda büyük bir tabakta hazırlayabilirsiniz.
- Tabağa havucun hepsini koyup üzerine lahananın hepsini yayıp dereotu ve cevizle süsleyip servis edebilirsiniz.
Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı