Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet büyük uzunluk havuç (1 çorba kasesi)
- Orta uzunluk mor lahananın yarısı (1 çorba kasesi)
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle havuç ve mor lahanayı farklı kaplarda rendeleyelim.
- Birer kaşık zeytinyağı ile 2-üç boyutluakika başka farklı kavuralım. Soğumaya alalım.
- Akabinde yoğurt mayonez ve sarımsağı rendeleyelim tuzunu atıp çırpalım.
- Yoğurdun yarısını havuca yarısını lahana ya ekleyip karıştıralım.
- Servis yapıp süsleyip afiyetle yiyelim inşaallah ????????.