Havuç Ve Kabak Tarator Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet büyük uzunluk havuç
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Kuru nane yahut dereotu
- 5-6 adet ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların kabukları soyulup rendelenir suyu elle yeterlice sıkılır ve 2 yemek kaşığı yağda 5 dakika kavrulur soğumaya bırakılır.
- Havuçlar soyulup rendelenir 2 yemek kaşığı yağda kavrulur soğumaya bırakılır.
- Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılıp yarısı havuçların yarısı kabakların üzerine dökülüp karıştırılır.
- Kabak karışımına ayrıyeten bir tutam doğranmış dereotu yahut bir ölçü kuru nane koyulur karıştırılır.
- Sunum olarak ben kaselere koydum siz dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
- Üzeri için iri doğranmış cevizleri zeytinyağında 1 dk kavurup pulbiber serpin ve taratorun üzerine dökün. Afiyet şifa olsun.