Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Tuz
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı ceviz içi
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir tavaya alınır, rendelenmiş havuçlar ek edilir.
- Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir kasede sarımsak, süzme yoğurt, mayonez ve tuz eklenerek çırpılır.
- Soğuyan havuçlar ve ceviz kırıntıları yoğurda ek edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Havuç taratorumuz servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
- Üzerine siyah zeytin ve ceviz ile süs yapabilirsiniz size kalmış