Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Havucu rendeleyelim.
- Sıvı yağı derin tavaya alalım ,küçük doğradığımız sarımsakları kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından rendelediğimiz havucu da tavaya alıp dirildiğini kaybedene kadar kavuralım.
- Kavrulmuş havuçları ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Uygun bir kasede yoğurt,mayonez ve tuzu düzgünce çırpalım.
- Çırptığımız yoğurdu havucumuzun üzerine döküp karıştırdıktan daha sonra servis edebilirsiniz.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun