Havuç Tarator

Podhani

Global Mod
Global Mod
Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sıvı yağ tencereye alınır.
  2. Küçük küçük doğradığımız sarımsak tavaya alınır. Kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Rendelenmiş havuçlar ek edilir.
  4. Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavrulur yaklaşık 5 dakika kavrularak ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  5. Ayrı bir kase de suyu süzülmüş yoğurt ile tuz çırpılır.
  6. Soğuyan havuçlar yoğurda alınarak karıştırılır.
  7. Servis tabağına alınır.Deneyenler afiyet olsun :).
Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst