Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ tencereye alınır.
- Küçük küçük doğradığımız sarımsak tavaya alınır. Kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Rendelenmiş havuçlar ek edilir.
- Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavrulur yaklaşık 5 dakika kavrularak ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir kase de suyu süzülmüş yoğurt ile tuz çırpılır.
- Soğuyan havuçlar yoğurda alınarak karıştırılır.
- Servis tabağına alınır.Deneyenler afiyet olsun .