Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5/6 tane havuç
- 1.5/2 su bardağı yoğurt(kıvamına göre ayarlayın)
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (havuçları sotelemek için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları soyup rendeleyelim.
- Çok az sıvı yağında kısık ateşte yumuşayana kadar soteleyelim.
- Kapağını kapatalım buharında daha çabuk pişsin.
- Ocağı fazlaca açmayalım yanar.
- Güzelce pişen havuçları soğumaya bırakalım.
- Yoğurt mayonez ve sarımsağı karıştıralım.
- Yumuşayan havucun üzerine döküp karıştıralım.
- Üzerine ceviz koyup servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.