Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet havuç
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 büyük diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları yıkayıp soyup rendeliyoruz.
- Tavaya zeytinyağını koyup ısıtıyoruz.
- Havuçları ekliyoruz.
- Havuçlar yumuşayınca tuzu ek edip karıştırıyoruz.
- Kapatıp soğumaya alıyoruz.
Yoğurdu fazlaca az suyla inceltiyoruz. - Sarımsağı içine rendeliyoruz. Karıştırıyoruz.
- çabucak sonrasında soğuyan havuca ekliyoruz karıştırıp buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.