Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı isot
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları rendeleyin ve suyunu sıkmayın.
- Bir tavaya yağ ekleyin.
- Rendelediğiniz havuçları ekleyin.
- 5 dk kısık ateşte pişirin ve soğusun.
- Soğuktan daha sonra servis tabağına alın ve sarmısaklı yorudu dökün ve bir çatal sayesinde karıştırın.
- Bir tavaya 3 yemek kaşığı yağ ekleyin ve bütün baharatları ekleyin ,karıştırın ve servis tabağına aldığınız mezenin üstüne dökün, deneyenlere afiyet olsun.