Havuç-Kabak Tarator Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
1-Hemen servis etmeyeceksiniz, dolapta koruma ediniz.
2-İçerisine deri otu koymak isterseniz az bi ölçü kâfi olacaktır fazlası tadını acıtabilir.
3-Üzerine yağ ve biber yapmak isteğe bağlı, isterseniz ceviz dereotu ve zeytin yağı dökebilirsiniz.
Havuç-Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet kabak (Orta boy)
- 3 adet havuç (Orta boy)
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 ölçü tuz
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ceviz (4-5 adet)
- 1-2 kısım dereotu
- Yarım çay kaşığı nane (Üzeri için isteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalaaar ???? Havuç ve kabaklarımızı yıkayıp, rendenin büyük yeriyle rendeleyelim.
- Geniş bir tavada zeytinyağınıyla havuç ve kabakları yüksek ateşte soteleyelim. Suyunu salmaması için.
- Akabinde soğuması için bir kaba alınır.
- Süzme yoğurt, mayonez ve sarımsak ile salatanın sosu hazırlanır.
- Soğuyan havuç ve kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
- En son üzerine de zeytin yağı ve kırmızı biber kavurup, salatanın üzerine dökülür.
- Dereotu ve ceviz kesimlerinden ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
1-Hemen servis etmeyeceksiniz, dolapta koruma ediniz.
2-İçerisine deri otu koymak isterseniz az bi ölçü kâfi olacaktır fazlası tadını acıtabilir.
3-Üzerine yağ ve biber yapmak isteğe bağlı, isterseniz ceviz dereotu ve zeytin yağı dökebilirsiniz.
Havuç-Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı