Havuç Kabak Tarator Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet orta uzunluk kabak (rendelenmiş)
- 2 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
- Zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
- 4-5 kısım dereotu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç ve kabağı rendeleyin.
- Zeytinyağını ısıtın, havucu tavaya alın rengi dönünceye kadar soteleyin ve karıştırma kabına alın.
- Kabağı da soteleyin ve karıştırma kabına alın.
- Soğumuş sebzelere sarımsak, tuz, dereotu ve yoğurdu ek edip karıştırın.
- İsteğe göre üzerine dövülmüş ceviz ve dereotu serpin afiyet olsun.