Havuç Kabak Tarator

Podhani

Global Mod
Global Mod
Havuç Kabak Tarator Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet orta uzunluk kabak (rendelenmiş)
  • 2 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
  • Zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 4-5 kısım dereotu
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
Havuç Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Havuç ve kabağı rendeleyin.
  2. Zeytinyağını ısıtın, havucu tavaya alın rengi dönünceye kadar soteleyin ve karıştırma kabına alın.
  3. Kabağı da soteleyin ve karıştırma kabına alın.
  4. Soğumuş sebzelere sarımsak, tuz, dereotu ve yoğurdu ek edip karıştırın.
  5. İsteğe göre üzerine dövülmüş ceviz ve dereotu serpin afiyet olsun.
Havuç Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst