Havuç Brokoli Tarator Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım brokoli
- 2 adet büyük uzunluk havuç
- 6-7 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı ballı hardal
- Tuz
- Sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
- Ceviz(isteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Brokolileri küçük modüllere ayırıp haşlıyoruz.
- Havuçları rendeliyoruz ve tavaya biraz sıvı yağ alıp soteliyoruz.
- Genişçe bir kapta yoğurt, mayonez, ballı hardal ve tuzu karıştırıyoruz.
- Haşlanan brokolileri ve sotelediğimiz havuçları ekleyip harmanlıyoruz.
- Üzeri için cezveye biraz sıvı alıp kızdırıyoruz ve kırmızı toz biber ekliyoruz.
- Taratorumuzun üzerine güzelce gezdiriyoruz. Afiyet olsun!.