Hatay Metodu Kısır (Kıvamı Dokusu Lokum Gibi) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 kase ince kıyılmış taze yeşil soğan
- 1 kase ince kıyılmış maydanoz
- Kıvırcık
- Limon
- Nar ekşisi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yayvan bir kaba bulguru alalım, hatta çiğ köfte tepsisi olursa daha hoş olur .
- Ardından ılık olan suyun 1 bardağını üzerine dökelim, iki elimizle yoğuralım.
- Yeşillik dışındaki tüm materyalleri ek edelim.
- Kalan suyuda ek ederek elimizle bulgur yumuşayınca kadar yoğurarak lokum kıvamına getirelim .
- Yaklaşık bir saat sürüyor tabi eşinize yaptırırsanız bu mühlet kısalabilir
- Yeşillikleri ek edelim, kıvırcık serilmiş servis tabağına çiğ köfteleri sıkarak iz verelim.Herkese kolay gelsin afiyet olsun.Instagram hesabım @guldokunusu.