Hatay Yolu Kısır

Podhani

Global Mod
Global Mod
Hatay Yöntemi Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Su bardağına yakın zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet taze nane
  • 1/2 (yarım) demet taze soğan
  • 1 adet limon
Hatay Yordamı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bulgur geniş bir kaba temalıp, üzerine sıcak su ekleni,p karıştırılıp, 5 dk bekletilir.
  2. Öbür tarafta zeytinyağda soğanlar sotelenir. Yeşillikler doğranır.
  3. Dinlenen bulgura salça ,baharatlar eklenip içine bir limon kabuğu ile doğranır. Yeterlice yoğrulur.
  4. Kabuğun ortasındaki posalı kısmın bulgura geçmesi sağlanır.
  5. çabucak sonrasında kabuklar çıkarılıp soğanlı yağ, maydanoz, nar ekşisi eklenir.
  6. Biraz karıştırıp, yeşillikleri eklenip son bir kez epeyce az yoğurulur. İsteğe bağlı en son ceviz ve nar eklenir. Turp ve marul ile servis edilir.
Hatay Adabı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst