Hatay Yöntemi Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 orta uzunluk soğan
- Su bardağına yakın zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Nar ekşisi
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet taze nane
- 1/2 (yarım) demet taze soğan
- 1 adet limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur geniş bir kaba temalıp, üzerine sıcak su ekleni,p karıştırılıp, 5 dk bekletilir.
- Öbür tarafta zeytinyağda soğanlar sotelenir. Yeşillikler doğranır.
- Dinlenen bulgura salça ,baharatlar eklenip içine bir limon kabuğu ile doğranır. Yeterlice yoğrulur.
- Kabuğun ortasındaki posalı kısmın bulgura geçmesi sağlanır.
- çabucak sonrasında kabuklar çıkarılıp soğanlı yağ, maydanoz, nar ekşisi eklenir.
- Biraz karıştırıp, yeşillikleri eklenip son bir kez epeyce az yoğurulur. İsteğe bağlı en son ceviz ve nar eklenir. Turp ve marul ile servis edilir.