Hatay / Antakya Yordamı Humus (Tadına Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 / 300 gram önce haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı haşlanan nohutun suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- Yarım limonun suyu
- 1 yahut 2 adet sarımsak (ağız tadınıza bakılırsa)
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet siyah zeytin
- 2 adet yeşil dolgulu zeytin
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yaprak maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceden haşlanmış nohutumuzu yarım çay bardağı su ekleyerek yaklaşık 1 dakika kadar tekrar kaynatalım.
- Kaynattıktan daha sonra bir kabın içerisine alıp içine kendi suyundan yarım çay bardağı ekleyip blenderdan geçirelim.
- İyice ezme haline gelen nohutumuzu biraz soğuması için tekrar diğer bir kabın içerisine alalım ve üzerine tahinimizi, tuzumuzu ve limon suyumuzu ekleyelim.
- Sarımsakları rendeleyelim ve üzerine ek edelim.
- hafifçe karıştırıp servis tabağına alalım.
- Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirelim.
- Son olarak baharat ve zeytinlerle süslemesini yapalım ve servis edelim. Afiyet olsun.