Harikulade Soslu Karnabahar Mezesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Küçük 1 çiçek karnabahar
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- Tuz
- Yarım kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çay kaşığının ucu ile; kimyon, köri, pul biber, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharımızı güzelce temizleyip, büsbütün yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Suyunu süzüp, soğumaya bırakalım.
- Karnabahar haşlanırken sosumuz için kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
- Salçayı ek edip kavuralım. Kavrulurken üzerine baharatları ekleyelim.
- Sıcak suyunu ek edip kıvam alana kadar karıştıralım ve altını kapatalım.
- Yoğurt ve mayonezi geniş bir kasede karıştıralım.
- İçerisine sarımsak rendeleyelim.
- İnce ince doğradığımız dereotunu, mısırı ve tuzu kattıktan daha sonra soğuyan karnabaharımızı bu karışıma ekleyelim, güzelce karıştıralım.
- Servis tabağına aldığımız mezemizin üzerine sosunu ekleyip servis edelim.