Harika Lezzetiyle Kısır Tanımım İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 4 yaprak marul
- 1 demet maydanoz
- 2 adet domates
- 2 adet salatalık
- 5 kısım taze soğan
- 6 adet kornişon turşu
- 1 büyük kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 limon
- Nar ekşisi
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Az isot
- Az sumak
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda bulguru uygun bir kaba alıp üzerine sıcak suyumuzu ekleyip ıslatıyoruz.
- Kapağını kapatıp 5 dk demlendiriyoruz.
- Uygun bir tavada kuru soğanı kavurup üzerine salçaları ekleyip 5 dk kadar kavuruyoruz.
- çabucak sonrasında ocağın altını kapatıp baharatlarımızı ekliyoruz ( baharat çeşitlerinden isteğe göre koymayabilirsiniz ben hepsini yakıştırdığım için koyuyorum).
- Sosumuzu bulgurun üzerine döküyoruz.
- Nar eksisi ve 1 limon suyunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Son olarak minik minik doğradığımız yeşillikleri,kornişon turşuyu, salatalık ve domatesimizi ekleyip uygunca karıştırıyoruz. Vee servise hazır. Afiyet olsun ????????????.