Hardal Soslu Karemelize Soğanlı Patates Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 6-7 adet patates
- 1 kutu mısır
- 6-7 adet salatalık turşusu
- 1 kase yoğurt
- 1 kase mayonez
- 5 yemek kaşığı hardal
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 tatlı kaşığı elma yada üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup ikiye bölüp haşlayalım denetimli olalım epey dağılmaması lazım (ben daima bir gece öncesinden bu türlü haşlayıp buzdolabında bekletiyorum )
- Soğuyan patatesleri biraz büyük küplere bölelim, bir yandan bir tavaya zeytinyağını alalım.
- Soğanları yarım ay biçiminde doğrayalım .
- Tuzunu atalım ,kavurmaya başlayalım .
- Pembeleşince sirke ve şekeri ekleyip bir kaç dakika daha kavurup kapatalım.
- Soğanları soğumaya alalım .
- Bir kabın ortasında mayonez ,yoğurt ve hardalı çırpalım.
- Sarımsağı dövüp ekleyelim .
- çabucak sonrasında yağıyla soğanları ve baharatlarını ekleyerek karıştıralım .
- ondan sonrasında mısır ve küp doğranmış turşumuzu ekleyelim .
- En son da patatesle buluşturalım dikkatli karıştıralım deneyenlere afiyet olsun.