Leziz Pancar Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet pancar
- 1 büyük kase süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarları suda haşlayalım (ben buharda haşladım).
- Haşlanmış pancaları robotta doğrayalım.
- Tavaya yağı alıp ısıtalım ,doğranmış pancarları tavada soteleyip biraz yumuşatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Kasedeki yoğurdumuza 2-3 diş sarımsak doğrayalım. Maydanozları ince ince doğrayıp yoğurda ek edelim.
- Soğuyan pancarları yoğurtlu karışıma ek edip karıştırıp servis tabağına alalım, afiyet olsun.