Gökkuşağı Salata Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet orta uzunluk patates
- Yarım mor lahana
- 2 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dere otu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 1 adet kapya biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup eziyoruz.Bir kenarda bekletelim.
- daha sonrada mor lahanayı rendeleyip bir tavada biraz sıvı yağla soteleyip bi kenara soğumaya bırakalım.
- Başka bir tavada havuçları rendeleyip soteleyelim hazırlan patatesleri 3 eşit modüle ayırıp birine rendeleyip sotelenen lahanayı ötekine havuçları birinde ince ince doğradım.
- Dere otu ve maydanozu ekleyip üçrenk patatesleri tuz ve yağ ekleyip yoğuralım.
- 18 cm bir kelepçeli kek çemberine sırayla kat kat yerleştirip 1 saat buzdolapta bekletip üzerine mısırı sırayla maydanoz ve dereotunu kapya biberi küçük küçük doğrayıp süslüyoruz bitti servise hazır.