Girit Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Girit Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 3-4 kol dereotu
  • 1 çay kaşığı silme tuz (Siz bir daha de damak tadınıza göre ayarlayınız)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
Girit Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabakları güzelce yıkayıp başını ve ardını kesiyoruz soyacakla uzun şeritler halinde doğruyoruz,çekirdekli kısma gelince soymayı bırakın.
  2. Kuru soğanımızı piyazlık doğruyoruz.
  3. Pirincimizi güzelce yıkıyoruz tavamızı ocağa alıyoruz 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağı koyup soğanlarımızı soteliyoruz.
  4. Kavrulduktan daha sonra altını kısıyoruz.
  5. ondan sonrasında kabaklarımızı tavamıza atıyoruz ezmeden alttan hafifçeçe orta ara 1-2dk karıştırıyoruz.
  6. sonrasındasında pirinçlerimizi, limon suyumuzu ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsaklarımızı ve tuzumuzu ek edip kapağını kapatıp kısık ocakta pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.
  7. Kapağımızı açıp bir iki dakika dinlendirip, servis tabağımıza alıyoruz.
  8. Üzerine dereotu ve kalan yağımızı gezdiriyoruz.
  9. Ekşiliğini denetim ediyoruz az ise üzerine biraz limon suyu daha ek edebilirsiniz.
Girit Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst