Girit Ezme Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Ezine peynirinin taze fesleğenle buluşması
Hem kahvaltılık hem meze
.
- 150 gram ezine peyniri
- 75 gram lor peyniri
- 1/2 (yarım) demet taze fesleğen
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
Ezine peynirinin taze fesleğenle buluşması
- Ezine peynirini çatal sayesinde uygunca ezelim. Lor peyniri ek ederek karıştıralım.
- Üzerine incecik doğranmış taze fesleğen, antep fıstığı ve sarımsağı ekleyelim.
- Zeytinyağını dökelim. Çatalla ezerek bütün tatların birbirine karışmasını sağlayalım.
- Peynirlerin tuzuna göre tuzunu ayarlayalım.
- Zeytinyağı ve antep fıstığı ilavesiyle servis edelim.
- Dilerseniz file badem yahut ceviz de kullanılabilir.