Gezegen savunması ve İtalyan teknolojisi. Asteroitler, Hera sondasının fırlatılması

VividLol

New member
Buna göre ESABugüne kadar Dünya'ya “yakın” yörüngede dönen yaklaşık 35.800 asteroit keşfedildi. Şu anda yıkıcı çarpışma riski olmamasına rağmen, ABD ve Avrupa Uzay ajansları olası gezegen savunma tekniklerini denemeye başladı. ESA'nın amacı bu Hera'nın misyonuhangisi için Leonardo Nerviano'da (Milano, İtalya) sondanın birincil enerji kaynağı olan fotovoltaik paneller inşa edildi ve test edildi. Thales Alenia Uzay Roma ve L'Aquila'da oluşturulan ve yer istasyonuyla sağlam iletişim sağlayacak derin uzay transponderi gibi önemli ekipmanların tedarikiyle katkıda bulunuldu.

Hera takip ediyor NASA'nın DART (Çift Asteroit Yönlendirme Testi) misyonu2022'de, daha büyük asteroit Didymos'un etrafında dönen yaklaşık 160 metre çapındaki küçük bir uydu olan Dimorphos asteroitine, onu parçalamadan ve yaklaşık 33 dakika boyunca yörüngesini azaltmadan çarptı. Bu sonuç aynı zamanda Leonardo'nun hesaplamalarının doğruluğu sayesinde de mümkün oldu. yıldız tutum sensörüSondanın Uzaydaki yönünü hesaplayabilen bir “pusula”.

Makale “Sürdürülebilirlik ve yenilik. Büyük oyuncular Milano'daki 'IAC'de buluşuyor” diyerek İtalya'nın Uzay konusundaki uluslararası tartışmanın merkezinde olduğunu vurguluyor. 14-18 Ekim tarihleri arasında dünyanın bu alanda en önemli konferansı olan Uluslararası Uzay Kongresi (IAC) gerçekleşecek. Hera misyonunun yanı sıra, IAC 2024 aynı zamanda Ay ve Mars'ın sürdürülebilir keşfine, Dünya gözlemine ve Uzayda büyük veri, yapay zeka ve robot teknolojisinin kullanımına odaklanacak.
 
Üst