Genç hentbolcu Merve Akpınar “Sponsorlar kelamını tutmadı”

Podhani

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin gündemine “Sen kızsın, şort giyemezsin, adamların yanında oynayamazsın diyerek daima beni dışladılar” açıklamasıyla gelen 14 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar ve arkadaşları maddi imkansızlıklar niçiniyle Hentbol Türkiye Şampiyonası’na katılamadı.

Sponsorlar kelamını tutmadı

‘Güneşin Çocukları Hentbol Kadrosu’nda oynayan hentbolcu Merve Akpınar, ailesinin maçlara gitmesine müsaade vermediği istikametindeki tezlere ait, ailesinin maçlara gitmesine müsaade verdiğini fakat sponsor kelamı verenlerin bunu yerine getirmediğini anlattı.

Ailem maçlara gitmeme müsaade verdi

Karşılaşmalara katılamayan Merve Akpnar, “Ailem bütün maçlara gitmem için müsaade veriyor. Hatta bu maçlar için formları da doldurduk. Lakin kendimize sponsor arıyorduk. Sponsor olmayınca ondan dolayı gidemedik. Yol ve konaklama fiyatları vardı. Öğretmenimiz bunu karşılayamazdı. Sponsorumuz olamadığı için maçlara gidemedim. Gitseydik büyük ihtimal bu maçı kazanırdık” dedi.

pek fazlaca kelam verildi hiçbiri tutulmadı

Merve Akpınar sponsorların kelamlarının tutulmadığını belirterek “Biroldukça kelam verildi ancak tamamı tutulmadı. Sponsor olmak isteyen birtakım kişi ve kurumlar vardı. Onlar kelamlarını tutmadı. hayatımda hiç bir değişiklik olmadı. Okulumdan mutluyum herkes beni hayli seviyor. Bana yardımcı oluyorlar, dayanak veriyorlar. Yapmış olduğum sporumla ilgili olarak öğretmen ve arkadaşlarımla daima fikir alışverişinde bulunuyorum. Maçlara gidememenin niçini ailem değildir. Gittiğimiz maçlarda yurtta kalıyorduk. kimi vakit de gidiş-geliş yapıyorduk. Uygun pansiyon var ise orda kalıyorduk. En son Türkiye Küçükler Şampiyonası maçı vardı.

Psikolojimizi bozuyorlar

Kendi yaşıtlarımızda bu maça gitseydik büyük ihtimalle kazanırdık. Lakin imkanlar el vermediği için gidemedik. Bu maç Kahramanmaraş’ta yapılıyordu. İmkansızlık yüzünden gidemedik. Değişik kelamlar söyleyip ortalığı velveleye vermesinler. Bunun mağduru biz oluyoruz. Benim ailem oluyor. Bundan epeyce etkileniyoruz. İnsanın psikolojisi bozuluyor. Bunu bize yapmayın.” diyerek kelamlarını noktaladı.