Geliştirici Anlık Görüntüleri: Bir veya iki cümleyle programcı haberleri

Saberie

Active member
İşte son birkaç güne ait oldukça öznel küçük haberlerden bir seçki:

Duyuru



  • Rust'un kararlı sürümü 1.76.0 yayınlandı, ancak ekibin blogda belirttiği gibi yalnızca küçük “artımlı” değişiklikler var. İlgilenen herkes gelebilir rustup update stable bir güncelleme yükleyin.
  • PostgreSQL'in 16.2, 15.6, 14.11, 13.14 ve 12.18 sürümleriyle güvenlik güncellemeleri vardır. Versiyon 16, CVSS puanı 10 üzerinden 8 olan güvenlik açığından doğrudan etkilenmiyor ancak yine de güncelleme yapılması tavsiye ediliyor. Saldırganlar, veritabanında ayrıcalıklı haklar elde etmek için bilgisayar korsanlarının zaten bir istismar yazmış olduğu güvenlik açığından yararlanabilir.
  • Yazılım mimarı Eberhard Wolff sizi 26 Şubat'ta takım topolojileri, sosyo-teknik sistemler, Conway Yasası ve daha fazlasına odaklanan ücretsiz “Yazılım Geliştirme ve İnsanlar” konferansına davet ediyor. Herhangi bir ön ders verilmemektedir ancak konuları katılımcılar kendileri belirlemektedir.
  • Nuxt.js 3.10, önceden oluşturma sırasında eşzamansız getirme rutinlerinin önbelleğe alınmasına yönelik iyileştirmeler gibi bir dizi yeni özellik sunuyor. İlgili anahtar sharedPrerenderData: true. Deneysel olarak Node.js işlevlerini istemci tarafına entegre etmek de mümkündür.
  • Chromium'daki sorun takibi, Monorail'den Chromium Sorun İzleyici'ye taşındı. Böylece Chromium, Google Sorun Takibi'ni temel alarak izlemeyi seçen diğer açık kaynaklı projelerin izinden gidiyor.
  • LF AI & Data Foundation, RWKV dil modeli projesini kuluçka makinesine ekledi. Açık kaynak projesi, Transformers'ın (paralelleştirilebilir eğitim) ve Tekrarlayan Sinir Ağlarının (verimli çıkarım) avantajlarını birleştirmeyi amaçlıyor. RWKV ile ilgili daha fazla ayrıntıyı proje web sitesinde ve GitHub'da bulabilirsiniz.
  • EclipseSource, geliştirme ortamlarına yönelik bir geliştirme ortamı olan Eclipse Theia platformunun Topluluk Sürümü 2024-02'yi (sürüm 1.45.x) yayınladı. Yeni özellikler arasında Theia platformu üzerine kurulu, bulutta ve masaüstünde kullanılmak üzere tasarlanan Eclipse Theia IDE'nin 1.45 beta sürümü yer alıyor.
  • Azul Java platformu artık AWS Marketplace'te ve yakında Google Marketplace'te ücretli Core ve Prime hizmetleri olarak kullanıma sunulacak. Bunlar Oracle'ın Java SE'si ile rekabet eder. Azul, Oracle'dan daha ucuz ve daha iyi performans vaat ediyor.
  • Apache Storm topluluğu, Büyük Veri projesinin 2.6.1 sürümünün kullanılabilirliğini duyurdu. Bu sürümle birlikte bir dizi kod iyileştirmesi, kitaplık güncellemesi ve önemli hata düzeltmelerinin yanı sıra geliştirme ekibi resmi Storm Docker görüntüsünün sorumluluğunu da üstlendi.
  • GNU libmicrohttpd'nin arkasındaki ekip, C kütüphanesinin 1.0 sürümünü yayımladı. Ücretsiz yazılımın amacı, geliştiricilerin başka bir uygulamanın parçası olarak bir HTTP sunucusu uygulamasını kolaylaştırmaktır. Bu sürüm HTTP 1.1 ile uyumludur ve diğer özelliklerin yanı sıra IPv4 ve IPv6 desteğini içerir.
Önemli bir etkinliği kaçırırsanız e-postanızı almayı sabırsızlıkla bekliyoruz.


(FM)



Haberin Sonu
 
Üst