Gaziantep ALG Spor bayan futbolunun yeni yıldızlarını arıyor

Podhani

Global Mod
Global Mod
“Yetenekli bayan futbolcu adaylarını seçeceğiz”

Altyapı seçmeleri hakkında açıklama yapan Gaziantep ALG Spor Lideri Ali Gözcü, “Gaziantep Valisi Davut Gül bizlere okullarda bayan futbolcu tarama yetkisi vermişti. Biz de bu çerçevede Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi ile birlikte altyapı seçmelerine başladık. Kentimizdeki 9 ilçede bütün okulları tarayarak yetenekli bayan futbolcu adaylarını seçeceğiz. Hem kentimiz hem kadromuzu fazlaca güzel temsil edebilecek bir alt yapı oluşturmak istiyoruz. Gaziantep’teki taramayı bitirdikten daha sonra temsilci hocalarla başka vilayetlerde de altyapı seçmeleri yapacağız. Temel amacımız 5 yıl içerisinde Gaziantep’i bayan futbolunda en üst düzeye çıkarmak. Bu seçmelerde göze giren futbolcu adaylarını da alt ligde yer alan Beykentspor ile yaptığımız mutabakat ile deneyim kazanmaları için orada oynatacağız. Orada oyuncuları güzel bir biçimde yetiştirerek A ekibe kazandırmak istiyoruz” dedi.

Kadın futbolcu adaylarının gayesi A kadroya seçilmek

Altyapı seçmelerine katılan Ebru Parıltı isimli bayan futbolcu adayı, “Futbola karşı geçmişten beri ilgim vardı. Ben de futbolcu olmak istiyordum. Bu niçinle bu altyapı seçmelerine katıldım. İnşallah futbola ALG Spor’da devam edeceğim” derken, Yaren Bodur isimli bir öteki futbolcu adayı ise, “Futbolu küçüklüğümden beri fazlaca seviyorum. O yüzden bu seçmelere geldim. Amacım buradan A kadroya yükselmek, oradan A ulusal bayan futbol ekibine kadar gitmek istiyorum” sözlerini kullandı.

Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi Müdürü Mehmet Sübük ise ALG Spor’un Türkiye’nin önde gelen bayan futbol markası olduğunu belirterek, okul olarak altyapı seçmelerinde ALG Spor’a takviye verdiklerini söylemiş oldu.

İHA