Gavurdağı Salatası Kaşık Kaşık Yedirten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet domates
- 2 adet acı biber
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam semizotu
- 2 hıtta
- 1 adet ekşi nar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zerzevatları yıkıyoruz. Zerzevatları minik doğrayın.
- Narı temizleyip tanelerini kabuklarından ayırın.
- Sosu için sos gereçlerini bir kaba koyup karıştırın.
- Hazırladığımız sosu doğradığımız sebzelerin üzerine gezdirip karıştırın. Servis tabaklarına bölüştürün.