Garrnitürlü Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
En baştan söyleyeyim bu kısır bu kadar hoş olur mu diyeceksiniz olağanüstü bir tat.
- 1 paket ince bulgur
- 5 tutam maydanoz
- 4 adet yeşil soğan
- 5 adet marul
- 1 büyük kuru soğan
- orta uzunluk mor lahananın yarısı
- 3 adet havuç
- 1 kutu mısır
- 10 adet kornişon salatalık turşusu
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- Yenibahar
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
En baştan söyleyeyim bu kısır bu kadar hoş olur mu diyeceksiniz olağanüstü bir tat.
- Birinci evvel bir paket ince bulgurun kaynamış su üzerine dökerek biraz şişmesini bekliyoruz.
- Öbür bir yandan kuru soğanlarımızın yeterlice rondodan çekerek suyunu sıkıyoruz ve az bir zeytinyağında tavada kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulduktan daha sonra içerisine biraz biber salçası biraz da domates salçasını karıştırıyoruz.
- sonrasındasında onu az biraz sulandırıldıktan daha sonra ince bulgurun içerisine döküyoruz.
- Başka bir yandan mor lahana larımızı ince ince kıyıyoruz. Biraz limon ve biraz tuzla uygunca yoğuruyoruz.
- Havuçlarımızı rendeliyoruz, yeşil soğanı, maydanozu, marulu ince ince doğrayıp ince bulgurumuzun içerisine katıyoruz.
- Kornişon salatalık turşusunu ince ince doğruyoruz ve mısır ile birlikte içerisine katıyoruz içerisine kattığımız tüm garnitürlerden daha sonra biraz karabiber biraz tuz ve yenibahar içerisine katıp karıştırıyoruz.
- Baharatı karıştırılıp yapılan kısırımızın içerisine biraz zeytinyağı ve nar ekşisi karıştırarak büsbütün harmanlanması için karıştırıyoruz kısırımız hazır afiyet olsun.