Garnitürlü Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı şehriye
- 1 çay bardağı mısır
- 1 çay bardağı garnitür
- 1 adet sarımsak
- 1 adet kırmızı biber (turşu)
- 3 adet salatalık turşusu
- 1-2 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı tavuk suyu ( şehriye için)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavaya az ölçüde sıvı yağ ekleyin ve şehriyelerin rengi dönene kadar kavurun.
- Ardından tavuk suyunu ve tuzunu ek edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ardından başka tüm materyalleri hazırlayıp bir kaba alın pişen şehriyeyi ılımaya bırakın dinlendirin bir süre.
- Dinlenen şehriyenin üzerine tüm materyalleri ekleyip karıştırın ve servis edin afiyet olsun .