Garnitürlü Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1.5 şu bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
- Yarım kavanoz garnitür
- 1 su bardağı yoğurt (Süzme ya da olağan yoğurdun katı tarafınca kullanılabilir.)
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Birkaç kol maydanoz
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Arpa şehriye yağda az kavrulur.
- Sıcak su eklenerek pilav üzere pişirilir.
- Piştikten daha sonra 10 dakika kadar demlemeye bırakılır.
- Bir tabakta yoğurt ve mayonez karıştırılır, garnitür, maydanoz ve tuzu eklenir.
- Soğuyan şehriyeler bu yoğurtlu karışıma eklenir.
- Üstüne zeytin yağı gezdirilebilir. Afiyet olsun.