Fıstıklı Humus Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gr haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 fiske tarçın
- 3 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutların kabukları soyulur rondoya alınır.
- Fıstık ezmesi, kimyon, tarçın,sarımsak, limon suyu ,zeytin yağı, sıcak su eklenir.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondodan çekilir.
- Limon suyu ve sıcak su azar azar eklenir ,kıvama ve damak tadına bakılırsa ek edili, fıstık kesimleriyle servis edilebilir.