Fırınlanmış Susamlı Fasulye Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram taze fasülye
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze fasulyeyi ayıklayıp ortadan ikiye uzunlamasına kesin (julyen).
- Havuç ve kapya biberide julyen kesin.
- Derin bir kaseye fasulye, havuç ve kapya biberi alın.
- Zeytinyağ, tuz ve kavrulmuş susamı ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
- 200 derece öncesinden ısıtılmış fırında 20 dakika kimi birtakım karıştırarak pişirin.
- Yoğurt yatağı için süzme yoğurt, yoğurt, tahin, tuz, kavrulmuş susam ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
- Servis tabağına alın.
- Üzerine fırınlanmış zerzevatları ek edin.
- En son yavaşça zeytinyağ gezdirin.Afiyet olsun