Fırınlanmış Nar Ekşili Zerzevat Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 400-500 gram brüksel lahanası
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu
- 1 tatlı k susam
- 4-5 yemek kaşığı narekşisi
Not EkleTanımı Yazdır
- Brüksel lahanaları temizleyip ayıklayın ve ikiye bölün.
- Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın süzüp kenara alın.
- Patates soğan ve havuçları dilediğiniz şekilde doğrayın.
- Haşlanmış brüksel lahanaları ve başka zerzevatları tepsinin içine alalım.
- Üzerine sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- En sonunda susam serpiştirip öncesinden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten daha sonra fırından alıyoruz.
- Servis tabağına alınır üzerine narekşisi gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.