Fırında Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- 2 adet yumurta
- Çeyrek demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabak ve patatesleri rendeleyip suyunu sıkalım (Bu süreç kıymetli aksi biçimde cıvık olur).
- Derin bir kaseye sırasıyla bütün materyalleri alıp güzelce karıştıralım.
- Eğer cıvık olursa biraz un ekleyebilirsiniz (Ben eklemedim)
- Ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye elimizle yada kaşık sayesinde biçim verip dizelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Yanına yoğurtlu sarımsakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.