Fırında Patates Püreli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Patates püresi için ;
Not EkleTarifi Yazdır
Patates püresi için ;
- 4 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 4 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
- Tuz, karabiber
- 400 gram kültür mantarı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 er çay kaşığı kekik, pul biber, kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yeterince kaşar peyniri rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates püresi için kabuğu soyulan patatesleri küp biçiminde doğrayıp yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanmış patatesleri süzerek kabımıza alalım.
- Sıcakken üzerine tereyağı, süt, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip ezerek püre haline getirelim.
- Patates püresini borcam tepsiye aktarıp eşit biçimde yayalım.
- Mantar sote için tavaya sıvı yağ alıp piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyelim.
- Ardından saplarıyla birlikte irice doğranmış mantarları tavaya ekleyip sotelemeye devam edelim.
- Doğranmış kapya biber, yeşil biber ekleyip biraz kavurduktan daha sonra domates, tuz ve baharatları ek edelim.
- Biraz çevirip pişirerek ocaktan alalım.
- Patates püresinin üzerine mantar soteyi yayalım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirip servis yapalım.Afiyet olsun.