Fırında Hoş Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
@secilinn_mutfagi.
Fırında Güzel Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 10-15 adet brüksel lahanası
- 6-7 yemek kaşığı yoğurt / süzme yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 kısım taze soğan yeşil tarafı
- İsteğe nazaran yanında ekstra farklı sebzeler (ben 1 adet havuç ve yarım küp küp patatesler kullandım)
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel Brüksel lahanalarının birinci kat yaprakları çıkarılarak temizlenir ve yıkanır.
- Akabinde bir tencerede kaynamaya yakın olan suya atılır ve yaklaşık 8-10 dk haşlanır.
- Haşlanan lahanalar süzülüp alınır ve fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine aralıklarla yerleştirilir.
- Akabinde bir bardak altı ile hafifçeçe yaydırmak hedefli ezilir.
- Farklı bir kasede tüm sos materyalleri eklenerek karıştırılır ve bir fırça yardımı ile brüksellerin üzerine sürülür.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına atarak kızarana kadar pişirilir.
- Servis tabağına evvel yoğurdu çırparak içine dereotu ve tuz ek ediniz.
- Üzerine pişen brükseller ve isteğe bakılırsa farklı zerzevat tercihleriniz ile servis ederek afiyet ile tüketebilirsiniz. ????.
@secilinn_mutfagi.
Fırında Güzel Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı